Pagini

sâmbătă, 1 august 2015

Suc de mere

       Anul acesta am facut doua feluri de suc de mere, unul este mai mult spre nectar, cel pe care l-am facut si anul trecut, iar pe celalalt l-am facut cu ajutorul oalei "steam juicer" acesta are consistenta sucului normal cu gustul usor spre cel de compot de mere. 
       Mie imi plac amandoua, in familie parerile sunt impartite.
       La cel asemenea nectarului am muncit mai mult deoarece a necesitat trecerea merelor prin masina de facut suc de fructe insa a compensat timpul de fierbere, cat i-am luat spuma.
       Pentru cel facut in steamer am taiat merele felii si le-am pus in sita dar am fiert mult mai mult. 
       La nici unul nu am pus zahar, am facut suc din aceeasi cantitate de mere si rezultatul a fost aproximativ egal.


P.S. In cel nectar am pus o bucata de scortisoara si cinci cuisoare, aroma este divina.

       P.P.S. Anul trecut am facut pectina de mere, si anul acesta voi repeta reteta, este foarte folositoare la dulceturile cu stevia.


6 comentarii:

  1. Sa incerci si unt de mere. Am facut prima data anul asta si e tare bun. Se face si fara zahar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit, doar ca parca l-as face mai in toamna, sunt mai dulci soiurile acelea plus ca m-am gandit sa coc merele inainte. Am facut unt de dovleac cu corcoduse (am avut corcodusele congelate) a iesit foaarte tare (si dovleacul l-am copt, iese mai dulce si se duce mult din partea lichida). In legatura cu untul de dovleac am citit tot felul de controverse (ca nu e asa de sigura conservarea), ca sa fiu sigura am mai sterilizat odata borcanele.

      Ștergere
    2. De dovleac nu stiam. Ma intreb, daca le-ar place baietilor ...

      Ștergere
    3. Sigur aroma este si in functie de soiul dovleacului, mama mea a avut patru feluri de dovleac, alb, roz (gen para), roz rotund si gri. Cel mai aromat (am mancat si crud) si care nu era apos a fost cel gri (https://retete30minute.files.wordpress.com/2010/10/dovleci.jpg). Anul acesta daca am timp fac si eu, asa simplu, anul trecut am facut in amestec pentru gemul de struguri.

      Ștergere
  2. ale mele nu sunt coapte inca, sigur o sa fac niste suc!

    RăspundețiȘtergere