Intr-un borcan de sticla se pun alternativ un strat de muguri de brad, un strat de miere cu grosime de aproximativ doua degete(fiecare strat), pana se ajunge la gura burcanului, ultimul este de miere. Se inchide ermetic vasul si se lasa la racoare si de preferat intuneric timp de patru-opt saptamani, eu il tin in beci.
Dupa aceea se filtreaza continutul, iar siropul obtinut se trage in sticle. Eu le tin tot in beci.
Mugurii au proprietati antimicrobiene, ajuta la vindecarea mai rapida a bolilor respiratorii, si ajuta la stimularea sistemului imunitar.
Siropul tine de la an la an, il prepar de doi ani.
Anul trecut am pregatit si varianta cu zahar dar inlocuit cu stevia rebaudiana, gustul nu este extraordinar dar pentru cei cu glicemia mare poate fi folosit in scop terapeutic. Si acesta a tinut un an in beci.
super, offf...cate as vrea sa fac si eu! o sa incerc dar nu am reusit inca nici siropul de menta sa-l fac anul acesta!
RăspundețiȘtergereSi eu mi-am propus sa execut un sirop de menta, tot cu miere.
ȘtergereOh, this is a nice summer drink - and healthy toooooo!
RăspundețiȘtergereHappy weekend
Elisabeth
Yes indeed, thank you!
Ștergere