Pagini

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Compostul

       Acum cateva zile am desfacut compostul. Sunt foaarte multumita de rezultat.Cel din imagini este ce a ramas dupa ce am transplantat rosiile in solar, dupa ce am facut completari in cateva ghivece mari.       Cateva reguli de luat in seama in vederea obtinerii lui.
       Locatia ideala este un loc usor umbrit, usor accesibil si cu un drenaj bun, pentru ca materialul din cutie trebuie sa ramana cald, umed si oxigenat. Este preferabil sa plasati cutia de compost direct pe sol si nu pe ciment, pentru a facilita accesul organismelor responsabile cu descompunerea materiei organice.
          Materiale recomandate sunt: resturi de fructe şi legume (coji de cartof etc), pliculete de ceai, zat de cafea, carton, prosoape si pungi hartie, tuburi de carton, cartoane pentru ambalat oua, flori vechi, resturi de plante, resturi de la tunderea gardului viu, ramuri taiate, frunze, aschii lemn.     
       Ca  acceleratori pentru degradarea resturilor am folosit urzici si din ce am observat si rostopasca are acelasi efect.
   5 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Da, este cea mai buna comparatie.
   Duminica minunata iti doresc!

   Ștergere
 2. Cand ai asa o cantitate, simti un soi de siguranta ca ai ce pune in gropile de plantare sau pentru rasaduri :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Am fost generoasa cu tomatele, mai ales ca erau destul de rahitice la plantare (am fost plecati 10 zile iar fiica mea mai mult decat sa le ude nu a stiut ce sa le faca). In cateva zile nu le mai recunosteam asa de frumos si-au revenit.

  RăspundețiȘtergere
 4. prietena mea facea compost inainte vreme! super!!

  RăspundețiȘtergere