Primele ghivece din ciment le-am facut cand am construit casa, ne-a ramas ceva material si mi-a fost mila sa-l arunc, era seara, eram obosita dar am reusit sa incropesc cateva forme, galeti si ligheane sparte iar in interior alte vase mai mici, am turnat mai intai fundul, am pus vasul mic in interior si apoi am umplut marginile. Asta se intampla in 2005, de atunci le avem. Acestea raman peste iarna in gradina, in ele stau de obicei ghivece care ierneaza in mansarda, in golurile ramase pun ramuri de brad si arbusti ornamentali asa cum se vede aici.
Apoi mi-a venit ideea cu spartura de scoica, este cea mai usoara si poti sa faci ce fel de ghiveci vrei, se unge ghiveciul cu prenandez si se presara peste spartura, se preseaza usor cu mana si se lasa la uscat, dupa aceea eu am lacuit, cu lac incolor sau teak, recomand sa se inceapa cu ghivece mai micute, nu direct cu galeti :).
Se poate face si cu nisip, am facut unul micut si l-am vopsit cu auriu dar nu stiu pe unde mai este.
Si daca tot suntem la ornamente de gradina, nu aruncati lingurile pe care nu le mai folositi :)
Si daca nu ploua sunati la 222222:))
Update:
Din pietricele pe coaja de copac cu huma de Dunare am facut asta:
Si mai este si varianta cu faianta lipita tot cu prenandez.
Esti foarte ingenioasa, Myky !
RăspundețiȘtergereGhivecele mele preferate sunt cele din ciment pline de licheni si de patina timpului, dar pana cand o sa am asa ceva ma multumesc cu acestea.
ȘtergereImpresionant, ai o colecție redutabilă de ghivece! Iar pe lângă ele, mi-au plăcut foarte mult șoșonii și telefonul - niște ornamente de grădină inedite, originale, chiar nu am mai văzut așa ceva.
RăspundețiȘtergereBravo, foarte frumoase!
Multumesc, mai am ceva idei dar nu am timp:).
ȘtergereAm uitat să scriu: mulțumesc foarte mult pentru postarea asta.
RăspundețiȘtergereSi mie imi place ce colectie ti-ai facut. Poate ca va da Domnul si voi reusi sa iau si eu ce trebuie, ca sa fac niste ghivece din astea. Multumesc pentru idei.
RăspundețiȘtergereCu placere, ma bucur ca ti-au placut!
ȘtergereFoarte ingenioase! Felicitari! Din ce se prepara amestecul si care sunt proportiile?
RăspundețiȘtergere