Pagini

miercuri, 5 august 2015

Dulceata din flori de soc cu sirop de struguri

         De cativa ani incerc sa fac aceasta dulceata, tot uitam sa merg sa vad daca fructele de soc (din livada de la serviciu) s-au copt. Anul acesta am reusit si nu mi pare absolut de loc rau. Este putin de munca la desfacutul bobitelor de pe ramurele dar merita tot efortul.         
       Cu siguranta ramane in lista mea de dulceturi mai ales ca se face usor cu siropul de struguri. 


      

8 comentarii:

  1. Cand zici cu sirop de srtuguri, e vorba de sucul de struguri concentrat prin fierbere :) Imi suna divin dulceata asta ! Stii ca fructele de soc au efect antiviral ? La iarna, cand o sa bantuie gripa, o sa mananci paine prajita cu dulceata de soc si o sa fii bine mersi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, este vorba de cel despre care am mai discutat http://mykybackyardgarden.blogspot.ro/2012/09/strugurele-si-preparatele-lui.html, anul acesta am facut dulceata de visine, coacaze si soc cu siropul de struguri, spuneam undeva ca gustul lui acopera aroma fructelor, de ex la capsuni, rubarba, piersici, dar cu visine, coacaze si soc este super, anul viitor fac si cu nuci verzi. Stiu proprietatile socului, am si uscat ceva fructe sa pun in ceaiul de ghimbir. A, si am facut si o sticla de suc, cu stevia, gustul este usor aspru dar l-am facut pentru tratament si merge.

      Ștergere
    2. Ce sa fac:), sunt adepta tratamentelor de la mama natura.

      Ștergere
  2. Suna ciudat si interesant in acelasi timp dar arata imbietor! Nici nu stiam ca se face ceva cu bobitele de la floarea de soc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este delicioasa, nici eu nu am stiut pana acum cativa ani, dar chiar merita, cel putin dupa gustul meu:)!
      RăspundeţiȘtergere

      Ștergere
  3. Tu ai reusit in final sa mesteresti fructele de soc,eu tot nu am apucat si anul asta au fost plini de fructe,le-au papat pasarile.
    Poti face si fructe uscate.
    Ce am citit pe net ca sa se curete usor bobitele de pe ciorchine,se pun in congelator 24-48 ore,apoi se scot si cad singure,cica ar fi si mai gustoase.Asa fac cu fructele de Aronia,dupa congelare sunt mai dulci si astringenta lor dispare.
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ideea cu inghetatul. Din fericire le-am cules din socul de la serviciu intr-o sambata dupa amiaza si le-am si curatat de pe codite,le-am adus acasa gata bobite:) Acum de craciun am facut negresa cu gem (de post), am pus un borcan de gem de struguri si o jumatate de borcan de dulceata de soc, erau asa dulci si crocante, o bunatate!

      Ștergere