Acestea fiind rezolvate purcedem la procesarea untului de cocos. Se ia o nuca se inteapa intr-un buton cu varful unui cutit se aseaza nuca cu orificiul in jos deasupra unui pahar pentru a se scurge lichidul din interior ( eu il beau, imi place foarte mult), se sparge coaja si se incepe curatarea miezului ca in filmulet.
Dupa obtinerea miezului veti observa ca mai are o coaja (care este comestibila, si plina de fibre, eu o consum si pe aceasta) ce poate fi indepartata cu un cutit sau poate fi lasata pe miez, in cazul acesta untul este mai inchis la culoare.
Punem miezul in storcatorul de fructe si pe o parte iese untul iar pe cealalta parte fulgi de nuca pe care ii usuc si din care fac prajituri. O varianta pentru cei ce nu au storcator este blenderul, se pune miezul cu putina apa si se blenbuieste pana cand se obtine un fel de lapte batut, acesta se strecoara, fulgii ii uscam iar laptele il punem in frigider, dupa cateva ore la suprafara se formeaza stratul de unt, atuci se poate lua cu o lingura. Daca nu este folosit imediat se poate tine in frigider cateva zile, nu mai mult pentru ca rancezeste. Eu il tin in congelator. Il mai pun si in forme de silicon mici, gen cele pentru cuburi de gheata, se foloseste un cubulet odata. Acesta este untul de la trei nuci, cam atatea fac de obicei.
am facut doar lapte pana acum, dar am strans untul de deasupra, putin cat era! :)
RăspundețiȘtergereDa, asa am inceput si eu:)
RăspundețiȘtergereOh, this is nice. The problem is to get realy good coco nuts her in Austria! But I realy love the taste!
RăspundețiȘtergereHave a happy Vantentine's Day
Elisabeth
This is a lucky, indeed.
ȘtergereHave a nice weekend!