Pagini

joi, 1 mai 2014

Suc de mere fara zahar si conservanti

          Cel mai bun suc de mere (conservat) baut vreodata!
       Initial am cumparat un suc pasteurizat, cu toate ca vanzatoarea m-a asigurat ca nu contine zahar sau alti conservanti eu am ramas neincrezatoare, dar am cumparat o sticla sa vad ce gust are. Era delicios!
       Am cautat reteta pe net si astfel totul s-a rezolvat. Prima oara am facut sucul anul trecut spre sfarsitul iernii, ma interesa in special sa-l pun ca indulcitor la dulceata, fapt care s-a si intamplat la dulceata de capsuni (inca mai experimentez), o sticla a ramas intr-un depozitar din bucatarie pe perioada verii, a rezistat cu succes.
       In toamna am mai facut o serie, super bun, acum cateva saptamani am gasit mere foarte ieftine si am recidivat:)
       Reteta, nimic mai simplu,  merele date prin centrifuga si sucul fiert cat am adunat spuma si a scazut 2-3cm in vasul in care a fost fiert, pus fierbinte in sticle si lasat sa se raceasca asemenea bulionului intre paturi.
       Dovada:

9 comentarii:

  1. Arata intr-adevar delicios, imi place si eticheta! Arata atat de profesionist incat ati putea iesi cu ele pe piata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adriana!
      Deocamdata ma rezum la a face astfel de preparate pentru familia largita ( frati, surori, nepoti), am fost sfatuita sa comercializez dar inca nu a sosit momentul:).

      Ștergere
  2. Buna,
    Foarte interesanta reteta, daca spui ca nu fermenteaza nici pe timp de vara inseamna ca e un mod bun de conservare a fructelor si cred ca va functiona si la alte sucuri. Multumesc. O zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Am mai facut in modul acesta nectar de piersici, la acelea am adaugat o foarte putina stevia, ma gandesc sa fac un melanj cu suc de mere.

      Ștergere
  3. chiar o sa fac! imi place ideea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar este o idee buna, mai ales daca dispui de ceva cantitati mari de fructe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am incercat sa fac nectar de piersici dar nu mi-a rezistat, cu toate ca am folosit acelasi principiu ca si la compot. Tu zici sa-l fierb putin inainte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu am fiert nectarul de piersici, pana am luat toata spuma, intre timp a scazut cam 2cm, apoi l-am pus fierbinte in sticle.
      Seara buna!

      Ștergere
  6. Ma gandesc sa dau merele prin masina de suc de rosii . Are cineva idee cu ar fi ? Am mere din gradina si nu sunt toate frumoase si sanatoase . Caut o idee sa le pot consuma iarna ca sa nu mai trebuiasca sa cumpar

    RăspundețiȘtergere