Sunt la a doua preparare si sunt foarte multumita de
rezultate.
Prima oara l-am pregatit cu miere, a
doua oara cu stevia rebaudiana. Primul a
fost mai bun deoarece mierea taie din iuteala boabelor de mustar dar nici
celalalt nu este de trecut cu vederea mai ales atunci cand glicemia o ia usor razna peste limita
superioara acceptata de standardele medicale. Nu este cazul meu dar am in familie asemenea situatie.
Retete sunt nenumarate pe internet, eu am
folosit o cana boabe de mustar macinate cat
se poate de fin, 100ml oţet de mere, apa (aici este in functie de consistenta, eu il prepar
asemenea unui iaurt ), o lingura miere, cand am folosit stevia ca am
tot gustat pana am obtinut rezultatul dorit, un varf de cutit cu sare, coriandru
(tot un varf de cutit) sau turmeric sau
orice alt condiment dorit.
Am pus compozitia
intr-un borcan cu capac ermetic si am plasat recipientul in frigider pentru o
saptamana pentru ca aroma sa se dezvolte. In cazul in care mustarul este prea
lichid dupa o saptamana se blenduieste amestecul pentru ca semintele de mustar sa
poata absorbi mai multa umiditate, daca este prea uscat se completeaza cu apa
sau otet, dupa preferinte.
Mustarul
este iute in functie de tipul de boabe de mustar din care este preparat.
Astfel:
-
mustarul
iute se obtine din seminte maronii si
negre.
-
mustarul
mediu iute se obţine din amestec de
boabe de toate culorile.
-
mustarul
dulce se obtine din boabele deschise la
culoare
eu las ingredientele in vin alb 2 zile inainte, apoi le pun in blender. mai pun cuisoare, scortisoara si nucsoara in el.
RăspundețiȘtergereCred ce este un parfum total, imi plac toate aceste condimente:).
ȘtergereAm mai auzit despre aceasta metoda cu inmuiatul semintelor. Data viitoare o sa incerc si eu, multumesc!
Mustar n-am incercat sa fac, dar ma atrage ideea :) Merci de reteta !
RăspundețiȘtergereCu multa placere, Dani!
ȘtergereMultumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa.
Interesant, chiar si mustarul preparat acasa :)! Cu bobitele, insa , tot din magazin, nu?
RăspundețiȘtergereDin pacate bobitele sunt de la magazin, am tot zis sa cultiv mustar dar uit in fiecare an.
Ștergeresi eu uit mereu :)
ȘtergerePrea multe de plantat in perioada aceasta, am incercat in schimb cu chia, nu reusesc sa le aduc la maturitate.
ȘtergereVai ce harnica esti!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabita!
Ștergere