Pentru ca in dulceata de dude a fost nevoie de putina apa pentru fierbere am hotarat sa inlocuiesc dulcele si lichidul cu suc de mere (facut de mine acum cateva luni). Nu are aroma si textura exacta a gemului de mure facut cu zahar dar eu sunt foarte multumita de cum a iesit si daca vreau sa fie mai dulce atunci cand desfac borcanul pentru consum pot sa mai adaug miere. Nu am cantitati, totul a fost facut 'dupa ochi si dupa gust) :)
Pagini
duminică, 18 august 2013
Gem de mure fara zahar
Dupa cum am mai spus eu am renuntat la zahar dar cum sunt dependenta de dulciuri incerc tot felul de combinatii. In primavara am facut dulceata de dude cu extract de stevia, inca rezista in beci, acum am facut alt experiment.
Pentru ca in dulceata de dude a fost nevoie de putina apa pentru fierbere am hotarat sa inlocuiesc dulcele si lichidul cu suc de mere (facut de mine acum cateva luni). Nu are aroma si textura exacta a gemului de mure facut cu zahar dar eu sunt foarte multumita de cum a iesit si daca vreau sa fie mai dulce atunci cand desfac borcanul pentru consum pot sa mai adaug miere. Nu am cantitati, totul a fost facut 'dupa ochi si dupa gust) :)
Pentru ca in dulceata de dude a fost nevoie de putina apa pentru fierbere am hotarat sa inlocuiesc dulcele si lichidul cu suc de mere (facut de mine acum cateva luni). Nu are aroma si textura exacta a gemului de mure facut cu zahar dar eu sunt foarte multumita de cum a iesit si daca vreau sa fie mai dulce atunci cand desfac borcanul pentru consum pot sa mai adaug miere. Nu am cantitati, totul a fost facut 'dupa ochi si dupa gust) :)
Publicat de
myky
la
07:09
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
culinar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O idee stralucita. Eu am must din struguri de acum doi ani, e bun, e in beci, o fi bun sa diluez murele ? Si cat stau la fiert?
RăspundețiȘtergereBuna Elisa, ma bucur de vizita!
ȘtergereE chestie de gusturi, dar de ce nu incerci intr-o craticioara mica cu gramaje putine sa vezi ce gust are. Eu in toamna vreau sa fac altceva, sa fierb mustul pentru mosto cotto dar sa nu-l las sa se lege asa mult si sa-l folosesc pentru dulceturi. In reteta cu stevie sau suc de mere nu se leaga siropul.
Poti sa faci si cu mustul de acum doi ani aceeasi metoda. Am facut eu in primavara mosto cotto din mustul caruia i s-a taiat fierberea toamna trecuta.
Super! Mă gândesc că gustul este minunat.
RăspundețiȘtergereTocmai când mă pregăteam să te rog să-mi recomanzi și mie niște rețete, să am pe viitor, citesc ultima frază: „Nu am cantitati, totul a fost facut 'dupa ochi si dupa gust) :)”.
:(
Pai ce sa fac, nu sunt asa prietena cu cantarul, dar promit sa o fac data viitoare. Am pus o farfurie cu varf de mure (asa cantarea mama fructele de dulceata:) ) si 500ml suc de mere. Am fiert pana a scazut sucul si am pus gemul fierbinte in borcane.
RăspundețiȘtergereMulțumesc! :)
ȘtergereCu multa placere!Pentru inspiratie ai aici doua link-uri:
Ștergerehttp://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/gem-de-capsuni-fara-zahar.html
http://www.petitchef.ro/retete/dulceata-multifruct-fara-zahar-fid-1071553
buna ideea, o sa mai caut pe net despre "mosto cotto", nici nu stiu cei aia, dar vin nu prea bem si pot face o gramada de must, stors doar cu mana
RăspundețiȘtergereEste un sirop pe care poti sa-l faci mai subtire sau mai gros dupa preferinte. Gustul este o combinatie intre gustul de dulceata de nuca si caramel, eu asa il percep.
ȘtergereImi poate spune cineva unde gasesc stevie sa pun in dulceata, pt a evita zaharul?
RăspundețiȘtergereMultumesc!
inna.eu@gmail (mail ul unde pot fi contactata).
http://greensugar.ro/gama-de-produse/
RăspundețiȘtergereEste cea mai buna combinatie de stevia de pe piata, din punctul meu de vedere. Au si un tip de indulcitor special pentru dulceata.
Am spus combinatie pentru ca nu exista stevia pura pe piata cu exceptia celei de culoare verde (sunt frunze uscate si macinate) dar nu cred ca vrei sa folosesti asa ceva miroase usor a iarba. Succes!