Ingrediente: dovlecei, branza de orice fel (mai putin cea dulce), oua,
patrunjel, marar sau coriandru, dupa gustul fiecareia, ceapa, usturoi, faina sau pesmet( eu prefer pesmetul, ies mai crocante), sare(daca branza este foarte sarata nu mai pun sare),
piper, ulei pentru uns sau prajit dupa caz.
Se
curata dovleceii (daca sunt cu coaja tare daca nu eu ii spal doar) si se dau pe razatoare pe ochiul mare, se sareaza putin
si se lasa 15-30 minute, se storc de zeama lasata, se
adauga usturoiul pisat si ceapa
tocata, branza data prin razatoarea mare si verdeata tocata marunt, ouale, si restul condimentelor se amesteca bine, si se formeaza chiftele se pun in tava si se dau la cuptorul deja incins. Eu pozitionez tava putin mai sus de jumatatea cuptorului si las focul tare.
Bravo mai fetito, voi incerca si eu! :)
RăspundețiȘtergereDe anul trecut incerc sa fac postarea asta:).
ȘtergereArată excelent! Sunt sigur că și gustul este pe măsură.
RăspundețiȘtergereÎn plus, văd din nou multă atenție la detalii aici la tine. :)
Felicitări!
Multumesc! Gustul nu se discuta dar eu sunt inebunita dupa ele.:)
Ștergere