Pagini

marți, 27 august 2013

Chiftele de dovlecei

               Langa branza si rosii chiftelele de dovlecei sunt preferatele mele pe perioada verii. 
                Ingrediente: dovlecei, branza de orice fel (mai putin cea dulce), oua,  patrunjel, marar sau coriandru, dupa gustul fiecareia, ceapa, usturoi,  faina sau pesmet( eu prefer pesmetul, ies mai crocante), sare(daca branza este foarte sarata nu mai pun sare), piper, ulei pentru uns sau prajit dupa caz.
                Se curata dovleceii (daca sunt cu coaja tare daca nu eu ii spal doar) si se dau pe razatoare pe ochiul mare, se sareaza putin si se lasa 15-30 minute, se storc de zeama  lasata, se  adauga  usturoiul pisat si ceapa tocata, branza data prin razatoarea mare si verdeata tocata marunt,  ouale, si restul condimentelor se amesteca bine, si se formeaza chiftele se pun in tava si se dau la cuptorul deja incins. Eu pozitionez tava putin mai sus de jumatatea cuptorului si las focul tare.

4 comentarii:

  1. Bravo mai fetito, voi incerca si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De anul trecut incerc sa fac postarea asta:).

      Ștergere
  2. Arată excelent! Sunt sigur că și gustul este pe măsură.
    În plus, văd din nou multă atenție la detalii aici la tine. :)
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Gustul nu se discuta dar eu sunt inebunita dupa ele.:)

      Ștergere