Crema de branza cu ceapa verde.
Un litru de lapte aproape fiert, cand ajunge la punctul de fierbere se stige focul si se pun trei linguri de zeama de lamaie sau otet, se amesteca pana cand laptele incepe sa se coaguleze. Se pune la scurs intr-o strecuratoare sau material gen tifon. Dupa ce s-a scurs se poate adauga unt atat cat se doreste sa fie de grasa, noi am gasit o sursa sigura de lapte si nu necesita grasime suplimentara.
Pentru a obtine o textura si mai fina se mixeaza si se combina cu chimen, ardei gras, ceapa verde/uscata, etc.
Chefirul este facut tot de noi, din pacate sursa de baza este din comert, caut o sursa sigura de chefir.
Painea de casa din faina neagra (am gasit sa facem faina la o moara din provincie) imbogatita cu seminte de dovleac, in, floarea soarelui si ce se mai gaseste prin casa.
Ce bine arata !!!si ce bun e :)
RăspundețiȘtergereSi mai ales fara conservanti. Si recunosc, era potrivita si o feliuta din minunata branza adusa de voi la Vaslui. Ce vremuri!
ȘtergereCred ca merge grozav si cu niste boia dulce in crema de branza. Ah, ce mi-ai amintit acum ... As face si eu, dar n-am lapte proaspat. Uneori primesc lapte de oaie sau capra si fac macaroane de casa sau placinta cu lapte :)
RăspundețiȘtergereSi eu as vrea lapte de capra, dar in mijlocul Bucurestiului chiar e imposibil :), ne multumim doar cu branza de capra. Initial am luat lapte de la automatul din piata, acela a necesitat un adaos de unt, acum ne aduce cineva saptamanaL lapte de vaca 'adevarat'. Merge si cu boia sau masline, rosii uscate, ciuperci sau sunca taiata cubulete.
ȘtergereDeci eu fac la greu, am ajuns sa si vand :)) Vaca mea imi cadoneaza cate 10-12 litri lapte pe zi si cum vine vorba, nici o zi fara branza :))Am facut si branza de burduf, dar in borcane de 800 si am umplut vreo 10 si restul telemea la sare si branza dulce pentru pacinte.
RăspundețiȘtergereDaca ai fi mai aproape...ti-as da cu drag de toate!
Pup!
myky26 mai 2013, 09:09
Ștergereheei, daca eram pe aproape aveam propria sursa :). Nu pot sa inteleg un lucru, ai mei au avut animale pana cand varsta nu le-a mai permis, acum cand am fost acasa m-am ingrozit, nu am gasit sa cumpar un litru de lapte din vecini. Multi sunt someri si traiesc din mila statului dar nu cumva sa-si dezvolte o gospodarie ceva.
ne omori cu retetele astea...inca n-am reusit s-o conving pe consoarta sa ma rasfete cu "canelloni"...dar azi am avut musaca cu ciuperci si placinte cu cas de la stana...
RăspundețiȘtergereE buna ideea cu musacaua, n-am facut pana acum cu ciuperci.
RăspundețiȘtergere