Pagini

sâmbătă, 25 august 2012

Vinete


              Eu le-am zis vinete armenesti pentru ca sunt inspirate din emisiunea lui Dinescu de la ‘’Lacrimi si Sfinti’’.
             El a procedat in felul urmator (aproximativ):  a copt vinete, le-a scurs, a pus intre ele cascaval si o feliuta de jambon, le-a dat prin ou si pesmet si le-a prajit.
Au fost servite cu tzatziki alaturi.
             Ei, eu aveam vinete albe micute cu care nu prea stiam ce sa fac asa ca am purces la adaptari. 

             Le-am copt, le-am scurs si le-am umplut cu branza de capra, noi am cam renuntat la mezeluri, le-am dat prin ou si pesmet  si le-am bagat la cuptor  (am pus putin ulei in tava). Au iesit o minunatie.


Si pentru ca eram la capitolul vinete am fost rugata sa fac si un imam baildi, de data aceasta din vinetele noastre bine stiute.

5 comentarii:

  1. Arata bine, bine si vad ca nu este complicat de facut si ma refer la cele mici.
    Am sa fac si eu, dar cu branza de vaca.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cele albe mici poți să faci dulceață:
    1,5 kg vinete
    1,5 kg zahăr
    zeama de la două lămâi
    1 l-ță scorțișoară
    1 l-ță ghimbir uscat
    5 cuișoare
    3 linguri sare grunjoasă
    apă

    Se înțeapă vinetele cu o furculiță și se lasă în apa cu sare o oră.
    Se scot din saramură, se pun în apă rece și se fierb 10 minute.
    Se scot, se scurg bine și se pun într-un vas cu zahărul și apă cât să le cuprindă.
    Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă zeama de lămâie și condimentele și se mai fierbe 20 de minute. Se lasă peste noapte.
    A diua zi se fierbe până când siropul se leagă. (O picătură de sirop pusă pe farfurie nu se împrăștie).

    Se pune fierbinte în borcane sterilizate, care se țin 10 min pe capac.

    RăspundețiȘtergere
  3. daaa, buna ideea, e de incercat! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Myky,
    Ajung sa vad si eu cu mare intirziere ce-ai scris in vara asta. Mi-e foame, acum, ca citesc despre vinetele tale :)
    De dulceata, daca faci, sa alegi doar vinetele fragede, fara seminte. E minunata dulceata de vinete tinere ...
    Eu le fac si in straturi cu parmezan sau feta si sos de rosii la cuptor. Mi se par mai bune decit carnea :)

    RăspundețiȘtergere