Eu le-am zis vinete armenesti pentru ca sunt inspirate din
emisiunea lui Dinescu de la ‘’Lacrimi si Sfinti’’.
El a procedat in felul urmator (aproximativ): a copt vinete, le-a scurs, a pus intre ele
cascaval si o feliuta de jambon, le-a dat prin ou si pesmet si le-a prajit.
Au fost servite cu tzatziki alaturi.
Ei, eu aveam vinete albe micute cu care nu prea stiam ce sa
fac asa ca am purces la adaptari.
Le-am copt, le-am scurs si le-am umplut cu branza
de capra, noi am cam renuntat la mezeluri, le-am dat prin ou si pesmet si le-am bagat la cuptor (am pus putin ulei in tava). Au iesit o
minunatie.
Si pentru ca eram la capitolul vinete am fost rugata sa fac
si un imam baildi, de data aceasta din vinetele noastre bine stiute.
Mamaaa, da' ce bine arataaaa!
RăspundețiȘtergereArata bine, bine si vad ca nu este complicat de facut si ma refer la cele mici.
RăspundețiȘtergereAm sa fac si eu, dar cu branza de vaca.
Pupici!
Din cele albe mici poți să faci dulceață:
RăspundețiȘtergere1,5 kg vinete
1,5 kg zahăr
zeama de la două lămâi
1 l-ță scorțișoară
1 l-ță ghimbir uscat
5 cuișoare
3 linguri sare grunjoasă
apă
Se înțeapă vinetele cu o furculiță și se lasă în apa cu sare o oră.
Se scot din saramură, se pun în apă rece și se fierb 10 minute.
Se scot, se scurg bine și se pun într-un vas cu zahărul și apă cât să le cuprindă.
Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă zeama de lămâie și condimentele și se mai fierbe 20 de minute. Se lasă peste noapte.
A diua zi se fierbe până când siropul se leagă. (O picătură de sirop pusă pe farfurie nu se împrăștie).
Se pune fierbinte în borcane sterilizate, care se țin 10 min pe capac.
daaa, buna ideea, e de incercat! pupici!
RăspundețiȘtergereBuna Myky,
RăspundețiȘtergereAjung sa vad si eu cu mare intirziere ce-ai scris in vara asta. Mi-e foame, acum, ca citesc despre vinetele tale :)
De dulceata, daca faci, sa alegi doar vinetele fragede, fara seminte. E minunata dulceata de vinete tinere ...
Eu le fac si in straturi cu parmezan sau feta si sos de rosii la cuptor. Mi se par mai bune decit carnea :)