Pagini

duminică, 8 septembrie 2013

Magiun de prune

       De cand am descoperit reteta este nelipsit din camara noastra. 
Singurul inconvenient este timpul mare de fierbere dar cred ca merita efortul.


5 comentarii:

  1. Fara zahar, da? Stiu, are gust bun, am mancat un borcan de gem din prune de la Topoloveni, scump tare, dar am fost curioasa sa vad ce gust are fara zahar. Poate fac si eu o portie din piersici, cand or fi tare, tare coapte si dulci, de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi am procedat la fel, am cumparat un borcan de 'Topoloveni', am gustat, ne-a placut, am facut:).
      Din 5Kg de piersici si unu de pere (foarte, foarte coapte am facut gem fara zahar dar din pacate nu am avut timp sa-l fierb suficient de mult insa are un gust demential, au iesit putine borcane si le tin in frigider.

      Ștergere
  2. Daca folosesti extraxt de stevie si ai gemuri care sunt putin acrisoare poti sa completezi dulcele cu extract.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc. Nu cred ca vrem dulce, sunt altele, cele cu zahar, care-s dulci, asta vreau sa fie bun de mancat, dar sa nu contina zahar.
    Am si pere dulci si piersici, poate o sa fac. Apropo de pere, am pus in gemul de pere (din fructe taiate nu macinate) felii subtiri de lamaie si samburi de caise si a iesit minunat. Altfel, perele dau un gust destul de fad, asa ca am pus zeama de lamaie si la compotul de pere. Anul asta am invatat de la o prietena tanara si dedicata :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca puneai si "o paine unsa" dadeam fuga la borcanul din frigider...
    Asa, mi-a plouat in gura la gandul unor cornulete cu magiun...

    RăspundețiȘtergere