Pagini

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Covrigi Pretzel



                Eu i-am facut in masina de paine, dar aluatul merge si framantat.
 Am pus 25gr drojdie normala ( nu folosesc uscata) in 210ml apa calduta si aproximativ 60gr unt (in reteta scria topit), eu l-am topit in apa calduta, 1 lingura miere (merge si zahar), 450gr. faina alba, 2 lingurite sare.

                Am lasat in masina pe programul aluat o ora dupa care am pus aluatul pe blatul de lucru (nu necesita adaos de faina). Teoretic se imparte aluatul in parti egale, se ruleaza si se formeaza covrigul.
                 Eu stiam de filmuletul asta si am procedat ca atare.

Am intins foaie am taiat si am confectionat. Se lasa la crescut 10 minute, timp in care se pune la fiert apa si bicarbonat (la un litru de apa se pun doua lingurite de bicarbonat). Cand apa fierbe se arunca cate 2-3 covrigi in apa si se lasa la fiert 30 de secunde, apoi se intorc si se mai lasa 30 secunde. 
                Se scot cu o paleta se pun in tava pe foaia de copt  sau direct pe tava teflonata se ung cu galbenus batut cu o lingurita cu ulei si apoi presarati deasupra ce doriti: mac, susan, sare mare, chimen. Se dau la cuptorul incins la 250C pentru 25-30 minute, pana se rumenesc.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Iti trimit adresa,vreau 4 buc,arata super.
    Ma tot screm sa fac si eu ,dar...
    Succes in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. I-am rasfatat putin pe ai mei, acum pana nu vine primavara. Adevarul este ca incerc sa gatesc cat mai sanatos, si decat sa-si cumpere covrigi, mai bine ii fac eu. Stiu ce pun in ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce interesant se prepara! Nu aveam idee de metoda asta cu oparitul lor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se fac destul de usor. Eu am vazut mai intai filmuletul, dupa aceea am aflat reteta.

    RăspundețiȘtergere