Pagini

sâmbătă, 16 iunie 2012

Yucca filamentosa

             Specialistii spun ca este din America de Nord, rezista la ger si seceta. Este decorativa prin florile albe grupate in panicule dar si prin forma si aspectul frunzelor lungi si inguste,  persistente, grupate in rozete. 
              Iubeste lumina dar se poate planta si in semiumbra. Ei spun ca la semiumbra nu infloreste, acum este si semiumbra de mai multe feluri, nu?:) La mine a inflorit.
                As putea spune ca s-a indragostit de kiwi-ul de deasupra ei pentru ca tija florala a crescut pana a ajuns la el (2m).
Acum ea este mireasa gradinii.

4 comentarii:

 1. Este DIVINA! Cred ca te face sa te inchini la ea cat e de frumoasa :))
  Ai kiwi?

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, chiar este spectaculoasa, din pacate rozeta frunzelor nu este asa bine pusa in valoare pentru ca este inghesuita de doua hoste.
  Da, am kiwi de 4-5 ani, au facut acu doi ani un fruct dupa care i-am mutat si anul au inflorit abundent dar nu au tinut florile, anul acesta nu au inflorit deloc si habar nu am cauza.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dar nu-i asa ca kiwi se cultiva ca si vita de vie si iese pe rod dupa trei ani, sau ar trebui....?
  Am vazut odata la tv o plantatie la noi in tara, prin Constanta parca, si asa arata. Nu stiu nimic despre cultura lui :(

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, aproximativ ca vita de vie. Doar ca-i place pamantul acid, dar asta se rezolva usor. Eu mai stiu de o 'livada' prin prahova pe la o manastire. Oricum de rezistat rezista sigur la noi, au scos soiuri care rezista si in Ucraina. Daca vrei sa plantezi kiwi sa iei un soi autofertil ca altfel ai nevoie de mai multi. Eu am luat Jenny din Hornbach.
  Mai ai aici un link util
  http://plantemania.wordpress.com/plante-de-vanzare/planta-kiwi/

  RăspundețiȘtergere