Pagini

miercuri, 17 decembrie 2014

Vegeta de casa

       O prepar de aproximativ trei ani, am inceput timid iar incercarea mea era privita cu scepticism de cei apropiati, acum este nelipsita din bucataria noastra iar sotul meu este primul care ia initiativa de a incepe sa uscam legume.
       Uscam morcovi, telina, ardei rosu, ceapa, pastarnac, frunze de telina si patrunjel; in general le uscam la soare in ladite acoperite cu voal (material ramas de la perdele), dar si in aparatori de la ventilatoare mari.
       Pentru friptura folosesc aceleasi legume doar ca adaug usturoi si boia.
   Noutatea de anul acesta a fost ca am uscat pe soba, am fost la parinti in luna octombrie si am facut focul si pentru ca am scos radacinoasele sa nu inghete mi-a venit ideea sa le pun la uscat pe soba. Am pus un ziar iar peste el am pus hartia de copt cu legumele rase sau taiate.




      

8 comentarii:

  1. Bun si sanatos. Eu tot zic sa ma apuc de treaba asta si mereu ramane pe anul viitor. Doar patrunjel si telina am amestecat cu sare si a iesit un amestec gustos pe care il folosim la gatit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeei si mie mi se intampla de multe ori asa, Asa cum spuneam, ma ajuta si sotul meu la curatatul si pregatirea legumelor, eu le pun la uscat le supraveghez. De amestecat le amestec cand se raceste afara si mai terminam cu activitatile exterioare.

      Ștergere
  2. De cand ma bate gandul sa fac si eu.... Vegeta si ketchup. In fiecare an promit ca fac si pe urma gasesc eu vreun motiv sa renunt. In schimb folosesc porcaria aia plina de E-uri... Stiu ca nu e bine, dar pana nu-mi fac eu singura amestecul de legume nu ma dezbar de obiceiul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste Ketchup am sarit si noi anul acesta dar mai avem cateva borcanele de anul trecut.
      Incearca Iulia, n-o sa-ti para rau, are o aroma de-ti vine sa o mananci cu lingurita. Eu am urat pastarnacul pana cand l-am uscat, este atat de dulce ca rontai din el de cate ori usuc.

      Ștergere
  3. Sarbatori fericite si un An Nou plin de sanatate, bucurii, realizari si impliniri, liniste si armonie interioara si nu in ultimul rand o gradina imbelsugata. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  4. This is a wonderful thing and clever idea!
    Buon Natale
    Elisabeth

    RăspundețiȘtergere
  5. ----------★
    ----------**
    ---------*o*
    --------*♥*o*
    -------***o***
    ------**o**♥*o*
    -----**♥**o**o**
    ----**o**♥***♥*o*
    ---*****♥*o**o****
    --**♥**o*****o**♥**
    -******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥*
    -----____!_!____
    -----\_________/---
    Happy WW! ☺

    RăspundețiȘtergere