Pagini

joi, 31 decembrie 2015

duminică, 27 decembrie 2015

Cryptocereus anthonyanus

       La noi infloreste in fiecare iarna, pana acum a stat pe terasa acoperita, se anunta temperaturi negative, mergem sa le ducem in mansarda. Ma bucur ca florile ne-au incantat cu culorile lor pana acum de Craciun, ma ingrijoreaza insa, temperanurile neobisnuit de ridicate, sper ca totul sa fie ok in anul urmator.





read more " Cryptocereus anthonyanus"

marți, 8 decembrie 2015

Eclere cu stevia rebaudiana


       In weekend am facut eclere dupa reteta Jamilei   nu sunt la prima 'abatere' iar fiicei mele ii plac foarte mult. Singura diferenta este ca acum le fac cu stevia. Tare as vrea sa inlocuiesc si faina alba dar aluatul este foarte pretentios. Pentru glazura am folosit ciocolata neagra in care am adaugat putina miere.
read more "Eclere cu stevia rebaudiana"

vineri, 4 decembrie 2015

Pesmeti din tarate de ovaz

       Aspectul lor nu este tocmai imbietor, dar au devenit un produs nelipsit in familia noastra substituind cu brio painea.
        Ingredientele sunt: tarate de ovaz (la inceput am folosit tarate de grau), 250g sunt suficiente pt o tava, 2-4 linguri de in macinat grobian, sare, apa (apa se pune dupa ochi, cum ar spune mama mea, adica sa rezulte un continut sfaramicios dar apa sa nu se vada in bol, cine o sa faca o sa-si dea seama despre ce scriu acum), daca totusi s-a pus mai multa apa se pot adauga tarate, seminte de chia sau psyllium (atentie, cele din urma intaresc foarte repede continutul). Se mai pot pune in acest continut seminte de canepa, mac, susan, chimen (preferatele mele), am facut chiar si cu branza rasa, amintesc de saratele.
       Acum am observat ca in bolul meu se vede in coltul din dreapta jos se vede apa, eu am mai adaugat tarate.
       Am intins 'maclavaisul"  in tava, pe o foaie de silicon, este buna si o foaie de copt dar recomand sa se unga usor cu putin ulei, uneori se mai poate prinde si am impartit dupa cum se vede in imagine.
     Este important de precizat ca eu il intind cu spatula aceea cu care se iau feliile de tort, usureaza mult munca. Si imparteala o fac tot cu spatula.
Si asa arata produsul finit.


     Eu cred ca taratele de la Pirifan sunt cele mai bune ca textura, dar nu gasim tot timpul si mai luam si alte  marci.
     Acum pentru 'carcotasi, stiu ca mirosul de paine este inegalabil, mai ales cand faci paine de casa, asa cum am facut noi foarte mult timp, dar cand obezitatea '' zice nu si nu'' e musai sa ne adaptam cumva. Si cum o salata de vinete sau icre nu merge nicicum fara ceva cereala atunci acesti pesmeti sunt ideali. Noi ne-am obisnuit, cred ca ii fac de doi ani, poate si mai mult.
     P.S. Inspiratia a venit din retetele Dukan.

read more "Pesmeti din tarate de ovaz"

miercuri, 2 decembrie 2015

Craite de iarna

       Asa aratau craitele mele de 1 Decembrie:).



       Cu precizarea ca sunt in solar:).
read more "Craite de iarna"